ONZE AANPAK


Red Teaming in 3 stappen

Bij een Red Teaming-oefening voeren we op een realistische wijze een complexe (cyber)aanval uit. Hieronder leest u de drie stappen waarin het Red Team van Hoffmann samen met u een tailormade oefening bepaalt en uitvoert op basis van de voor uw organisatie gewenste leerdoelstellingen.

Stap 1

Vooraf brengen we de meest kritische en risicovolle processen en de mogelijke zwakheden in kaart. Daarbij nemen onze specialisten de kennis van recente incidenten en modus-operandi mee uit de vele onderzoeken die zij jaarlijks doen. Samen met u bepalen we vervolgens een goede leerdoelstelling voor de test en plannen we een reëel scenario voor de uitvoering.

Stap 2

Hoffmann voert vervolgens heel gericht een realistische aanval op die processen uit. Alle benodigde technieken worden toegepast, zoals het hacken van webapplicaties, netwerkcomponenten en servers. Maar denk ook aan social engineering activiteiten zoals phishing campagnes, doordachte belacties om wachtwoorden te ontfutselen of zelfs het fysiek binnendringen in bedrijfslocaties. Onze hackers worden hierin alleen beperkt door de grenzen van de opdracht.

Stap 3

Na afloop van een Red Teaming-oefening ontvangt u een uitgebreide rapportage, waarin wij de kwetsbaarheden van uw organisatie benoemen en aanbevelingen voor verbetering doen. Zo bent u in staat om kwetsbaarheden weg te nemen. Bijkomend voordeel: het veiligheidsbewustzijn en de alertheid van medewerkers verhoogt als u de bevindingen op een positieve manier deelt met de organisatie. Hoffmann heeft hier ook veel ervaring mee en helpt u graag om een verbeterproces in te richten.

Direct aan de slag of meer weten over de Red Teaming mogelijkheden?

Of bel: 088 - 298 6600