BEVEILIGING VAN VITALE INFRASTRUCTUREN


"De reactietijd en opvolging is cruciaal, maar krijgt niet altijd de aandacht die het verdient."

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Kwetsbaarheden op het gebied van cybersecurity in onze vitale infrastructuur kunnen grote gevolgen hebben. In deze video laten specialisten van Hoffmann zien hoe zij met Red Teaming, in realistische scenario’s, organisaties kunnen laten ervaren waar er gaten zijn in hun beveiliging.

Maatschappelijke impact

Op het moment dat er incidenten of verstoringen plaatsvinden bij vitale infrastructuren in Nederland, kunnen deze een grote maatschappelijke impact hebben. Organisaties die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn zich hiervan bewust en hebben over het algemeen een verhoogd beveiligingsniveau. Maar zijn deze organisaties als het er op aan komt werkelijk in staat om spionage, terrorisme en activisme buiten de deur te houden?

"Verstoringen van vitale processen kunnen een hele grote impact hebben op onze samenleving en op Nederland."

Samenhang tussen schakels

Omdat de processen van vitale infrastructuren aanwezig zijn op veel verschillende locaties, kan er door een verstoring van wat op het eerste oog een klein incident lijkt, een domino-effect ontstaan. Juist de reactietijd en opvolging in geval van een incident is essentieel, omdat er anders in korte tijd veel schade toegebracht kan worden. Het dreigingslandschap verandert snel en de aanvalsmethoden zijn constant in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat de beveiligingsmaatregelen van vitale infrastructuren meegaan met de tijd door dit te controleren. Dat de maatregelen en draaiboeken op papier goed ingeregeld zijn, betekent nog niet dat ze in samenhang met elkaar daadwerkelijk effectief zijn in de praktijk. Zo realistisch mogelijk testen is hierbij essentieel.

Inzicht in opvolging

Door Red Teaming krijgt u in korte tijd inzicht in de reactietijd en opvolging, waardoor eventuele kwetsbaarheden in het beveiligingsproces naar boven komen. Een uitgebreid adviesrapport en evaluatie achteraf maken inzichtelijk waar nog winst te behalen valt in het versterken van de beveiliging.

Red Teaming in 3 stappen

Meer weten over Red Teaming?

Wilt u direct aan de slag met Red Teaming of meer weten of de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten wisselen graag met u van gedachten over dit onderwerp.

Of bel direct: 088-2986600